Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Milyen következményekkel jár a műanyag szennyezés?

A műanyag viszonylag költségkímélő, típustól függően szinte minden formába átalakítható, erős és tartós. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a műanyag szinte csoda anyagnak számít. Olyan hasznosnak bizonyult, hogy az 1950-es évek óta körülbelül 8,3 milliárd tonnát gyártottunk belőle.

Ennek a sikernek viszont vannak áldozatai, méghozzá a Föld élővilága. És egy nap az emberek is áldozatai lehetnek, ha nem vigyázunk.

Az előző 70 évben gyártott műanyag körülbelül 79%-át eldobtuk, és nagy része vagy szemétlerakókban végzi, vagy a természetben. A kidobott hulladék csupán 9%-át hasznosítjuk újra, a maradékot elégetjük.

Mennyire szennyezettek az óceánok?

Évente több, mint 8 millió tonna műanyag kerül az óceánba, számítások szerint 2050-re pedig több műanyag lesz benne mint hal, és a tengeri madarak 99%-a már fogyasztott műanyagot eddigre. Becslések szerint a tengerek jelenleg több, mint 51 trillió mikroműanyag részecskét tartalmaznak – ez 500-szor több, mint ahány csillag van a galaxisunkban.

A világon mindenhol található mikroműanyag, még az egykor patyolattiszta sarkvidéken is körülbelül 300 milliárd darab van ebből a részecskéből. A Csendes-óceánon fekvő Henderson-szigeten a legmagasabb a műanyagszennyezés koncentrációja.

Veszélyes?

Néhány műanyag toxikus, és megzavarja az egészséges élethez szükséges hormonok működését.

A tengeri teknősök szemszögéből a vízben lévő nejlonzacskók úgy néznek ki, mint a medúzák, a felszínen lebegve egy sirály számára pedig úgy nézhetnek ki, mint egy ízletes falat, a sügér számára pedig étvágygerjesztőbbek a műanyagzacskók, mint a plankton.

És nem meglepő módon ezeknek az emészthetetlen mérgeknek a fogyasztása nagyon ártalmas. Eddigi számításaink szerint a szennyezés több, mint 600 állatfaj számára káros, és sokak szerint ez újabb tömeges kihalásokhoz fog vezetni.

Miért aggasztó a műanyagszennyezés?

A tengeri élőlények kipusztulása nem jelent jó hírt, mivel az emberek nagyon sok halat fogyasztanak. És mivel a műanyag olyan kis darabokra tud lebomlani, hogy átjut a halak és más élőlények gyomrán és beépül a húsukba, ez azt jelenti, hogy mi is elfogyasztjuk azt a műanyagot, amit a tengerbe dobtuk.

Teszünk ellene bármit is?

A világ kezd felébredni, és észrevettük a problémát.

Az ENSZ 2017 februárjában bejelentette, hogy „háborút indít az óceánokat szennyező műanyagok ellen”.

Harminc ország csatlakozott az ENSZ kampányához, többek közt az Egyesült Királyságok, Kanada, Franciaország, Indionézia, Brazília, Norvégia, Olaszország, Peru és Kenya. Az Egyesült Államok, Kína, Oroszország és Japán nem csatlakoztak.

Az Egyesült Királyság betiltotta a lemosható kozmetikumokban található mikroműanyagokat, például az arcradírban találhatókat, de nem tiltották be az alapozókban és napvédő krémekben lévőket.

Mennyire súlyos a helyzet?

Talán nem világrengető, de biztosan világszennyező. A műanyag korszaka egy meghatározó korszakká válhat bolygónk történetében.

Az 1950-es évek óta felgyülemlett műanyag idővel eloszlik majd a Föld felszínén mindenhol, és egy szemmel látható „kőzetréteget” fog alkotni.

És ez az egyik ok arra, – a radioaktív hulladékok, levegőszennyezés, a klímaváltozás eredményei és sok állatfaj kihalása mellett – hogy a geológusok azt gondolják, hogy a Holocén korszak véget ért, és megkezdődött a Anthropocene, vagyis az „Emberek korszaka”.

Egy pár évtizeden belül a műanyag korszaka, amely a Föld 4,5 milliárd éves történetében csak egy gyors szempillantásnak számít, nem csak minden életet, de magát a bolygót is megváltoztatja.   

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat