Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Mi lesz a műanyag hulladékok jövője?

Manapság mindenhol műanyag vesz körbe minket. Ha ebben a percben is szétnézel magad körül, egész biztosan találsz műanyagból készült tárgyakat, termékeket.

A műanyag gyártás hússzor nagyobb most, 2018-ban, mint az 1960-as években volt. És az előrejelzések szerint 2050-ig ez még négyszereződni fog. Sőt, a legjobb úton haladunk affelé is, hogy 2050-re több műanyag hulladék legyen az óceánokban, mint hal… Habár számos műanyag fajtát ismerünk a világon, 90%-uk fosszilis energiahordozókból készül.  A világ olajkészletének 6%-át műanyag gyártásra használják fel, ez az összeg 2050-re előreláthatólag 20%-ra növekszik majd.

Ha Európát nézzük, a használat utáni műanyaghulladékok 40%-át égetik el energia-visszanyeréssel, a maradékot újrahasznosítják, vagy csak simán lerakják egy arra kialakított lerakatba. A műanyag hulladék fele az Európai Unión belül marad, másik felét exportálják, leginkább Kínába (azaz, eddig leginkább Kína felé tették ezt, Kína 2017-es import tilalmáról még lejjebb írunk).

A műanyagnak számos előnye van: olcsó, tartós és sokoldalú. Ugyanakkor amilyen előnyei vannak, ugyanannyi hátrányt tud jelenteni a műanyag hulladék kezelése, elsősorban környezeti szempontok miatt. A műanyaghulladékok 2-5%-a az óceánokban köt ki, és olyan káros anyagokat bocsájtanak ki, amelyek rongálják az élővilágot.

Az Európai Bizottság 2015-ben már kidolgozott egy cselekvési tervet, amely magában foglalta a műanyag kérdés újragondolását is.  2017. januárjában a Bizottság elkészített egy olyan, fentiekre vonatkozó ütemtervet, amely megállapította a konkrét stratégiai sarokpontokat, és amely a kommunikáció irányait is kijelöli.

Ez magában foglalja olyan regulák bevezetésének előirányzását is, amelyek az egyszerhasználatos műanyag hulladékokra vonatkozik – például, adó bevezetése olyan műanyag termékek gyártására, amely mikroműanyagot tartalmaz.

Anglia nemrégiben adta ki 25 éves cselekvési tervét, amelyben szintén a műanyag hulladék csökkentését tűzte ki célul, 2042-ig  előirányozva. Ez alapján megemeli a boltban használatos műanyag zacskók árát, adót és plusz díjakat irányoz elő a kávézókban és gyorséttermekben lévő egyszerhasználtos, műanyag alapanyagú termékekre, valamint 7 billió fontot szán innovációs fejlesztésekre.

Ezek a lépések mindenképpen szükségesek azután, hogy Kína 2017. nyarán kijelentette, hogy betiltja a műanyag hulladékok importját – azonban ez a lépés valamiféle probléma újragondolást is maga után von.

Hazánkban az ezirányú kezdeményezések még gyerekcipőben járnak.  Amit most tehetünk, hogy felelősségteljesen próbáljuk meg kezelni a műanyag-hulladékok okozta problémát.

Ezt segíti elő a mi hulladék visszavételi szolgáltatásunk is, amely során a nálunk vásárolt extrudált és öntött plexi, tömör és üregkamrás polikarbonát hulladékot vesszük vissza, újrahasznosítás céljából.

Szeretnél többet is megtudni erről? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat