Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

A thermoformázás alapjai

A thermoformázás, ha nagyon leegyszerűsítjük, egy olyan műanyagfeldolgozási folyamat, amely során műanyag lemezeket melegítés révén 3 dimenziós alakzatba formálunk, és egy használható készterméket állítunk elő belőle. A leggyakrabban PMMA-at, PVC-t, valamint HIPS-et használunk erre a feldolgozási módszerre. Nézzük csak meg, milyen lépéseket is takar pontosan ez a folyamat?

Dizájn

Az első lépés az, hogy kitaláljuk és pontosan megtervezzük az elkészíteni kívánt modell dizájnját. A thermoformázott darabok általában egy-egy nagyobb termék kisebb részeit jelentik, úgy mint borítás, vagy díszítés, esetleg védőburkolat. A thermoformázandó modelleket általában valamely CAD program segítségével rajzolják meg, a legnagyobb részletességgel.

Anyagválasztás

Miután a dizájn megvan, a következő lépés a megfelelő alapanyag kiválasztása. A leggyakrabban ABS-t használnak thermoformázásra, de számtalan olyan egyéb opció van – pl. plexi – , amely megfelel a thermofomázás kritériumainak. Mindez függ az elkészíteni kívánt termék színétől, funkciójától stb.

Minden műanyag más tulajdonsággal rendelkezik, így választáskor mindenképpen érdemes szakértővel is egyeztetni.

Szerszám

A következő lépés a megfelelő szerszám elkészítése. Általában ezek a szerszámok alumíniumból készülne. Ők adják azt a formát, amelyet a műanyagnak fel kell vennie melegítés során. Természetesen itt is beszélhetünk számtalan olyan megoldásról, amely csökkentheti a szerszám előállítási költséget.

Thermoformázás

Amikor a megfelelő alapanyag ki lett választva, és a szerszám is elkészült, megkezdhetjük magát a feldolgozást. Elsőként is a műanyaglemezt kell felmelegítenünk megfelelő hőmérsékletre, majd utána a a megfelelő vákuumnyomás, légnyomás, vagy a kettő együttes alkalmazásával ráformázzuk a szerszámra. Amikorra az anyag kihűl, már semmilyen feszültség nem marad benne.

Egyéb feldolgozási módok

Vannak olyan anyagok, amelyekkel thermoformázás után még tovább dolgoznak, annak függvényében, hogy milyen végső dizájn a cél, például kimarnak egy-egy részt a thermoformázott darabból.

További kérdésed van a feldolgozással kapcsolatban? Vagy érdekelne, melyik alapanyagok alkalmasak a fenti eljárásra? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat