Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Hőre keményedő vs. hőre lágyuló polimerek

A hőre lágyuló, valamint hőre keményedő polimerek különböző előállítási eljáráson esnek át; emiatt mindkettő anyag másféle módon viselkedik hő hatására, ez a legfontosabb tulajdonság, ami megkülönbözteti őket.

hőre lágyuló polimerek magas hő hatására folyékony halmazállapotúvá válnak, ezáltal újra önthetővé, és újra-hasznosíthatóvá válnak. Gyakorlatilag, olyanok, mint a víz: alacsony hőmérsékleten szilárd halmazállapotúvá válnak, mint a jég, magason pedig folyékony halmazállapotúak lesznek. Olyannyira méghozzá, hogy fröccsöntés vagy öntés során teljes mértékben képesek felvenni az öntőforma, vagy szerszám alakját, újra és újra, különböző variációkban. Ilyen típusú anyag a PE, PC vagy PVC.

Ezek az anyagok általában nagyfokú ellenállással rendelkeznek, rugalmasak, nem gyűrődnek, de természetesen sokminden függ a gyanta típusától.

A hőre keményedő polimerek olyan szerkezettel rendelkeznek, amely nem teszi lehetővé az anyag elolvadását, és ezáltal az újra-formázását. Azaz, ha már egyszer megkötöttek, többet nem formázhatóak át – úgy viselkednek, mint például, a beton. Ebbe a csoportba tartozik a poliurethan, vagy a poliészter is.

Ezek az anyagok szoba hőmérsékleten általában folyékony halmazállapotúak, és éppen hő hatására válnak szilárdabb állapotúvá. Az olvadási pontjuk magasabb, mint a degradációs hőmérséklet, ellentétben a hőre lágyulú polimerekkel. Szintén képesek az öntőforma alakját felvenni, azonban az anyagban létrejött keresztkötéseknek köszönhetően, ahogy már említettük, nem képesek még egyszer folyékony halmazállapotba kerülni, és felvenni egy újabb forma alakját.

Ha tulajdonságait nézzük, elmondhatjuk, hogy nagyobb mértékben ellenállnak a kémiai szereknek és a hőnek, erősebb struktúrával rendelkeznek, amely nehezen formázható.

Méretét a keresztkötések sűrűsége határozza meg, míg a hőre lágyuló műanyagok esetében a moluekulák súlya.

Újra-hasznosíthatóság szempontjából a hőre keményedő típusok egyáltalán nem újra-hasznosíthatóak, amíg a hőre lágyúlak, amint már említettük, igen.

Szeretnél még többet megtudni a témában? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat