Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

PMMA, üveg, polikarbonát

PMMA, másnéven polimetil-metakrilát a szintetikus polimerek tudományos megnevezése, azonban a hétköznapok során sokkal gyakrabban találkozhatunk az akril vagy plexi megnevezéssel. Általában, ha szóba kerül, egy átlátszó, könnyű súllyal rendelkező anyagra gondolunk. Kiváló fényáteresztése miatt előszeretettel használják számos területen, az átlátszótól a színes verziókig, sokféle formában és textúrával. 1983-ban egy francia vegyész fedezte fel, de ipari mennyiségű felhasználása csak később terjedt el, amikor Otto Rohm plexiként a piacra dobta.

A PMMA olvadási hőmérséklete 320 F, a sűrűsége pedit 1.17-1.20 g/cm3- Nagyfokú ellenállással rendelkezik a karcolásokkal szemben, megfelelően alkalmas hangszigetelésre, így térelválasztóként is helytáll. Amennyiben az üveghez hasonlítjuk, strapabírásában mindenképpen erősebb annál, ugyanis kevésbé törékeny anyag. Ezért van az, hogy sokszor használják ablakok, vagy felhőkarcolók üvegezéséhez, valamint display-k és egyéb reklámjelzések alapanyagaként.

Kültéri használatra alkalmas, nem korrodálódik, valamint az UV sugárzásnak is ellenáll. Emellett a környezetre sem jelent veszélyt, mivel újrahasznosítható és BPA mentes.

Az előállítása az úgynevezett polimerizáció folyamatán keresztül történik, amikor is a metil-metakrilátot egy öntvénybe helyezik egy katalizátorral együtt, amelynek a folyamat gyorsításában van szerepe. Számtalan alakzatba formázható, úgy, mint például lemez vagy gyanta.

Könnyen hozzákapcsolható egyéb alapanyagú tárgyakhoz, thermoformázható, lézervágható, polírozható, tehát valóban számos felhasználási célra alkalmas.

Leginkább az építészetben használják térekválasztóként, vagy “üvegként”. Ennek oka, hogy ahogyan már említettük, hogy 50%-al könnyebb és 90-92%-al átlátszóbb, mint az üveg, tartósabb, és emellett költségkímélőbb is. Emellett a karcolásokkal szemben is sokkal ellenállóbb.

A másik anyag, amellyel gyakran összehasonlítják, az a polikarbonát, amelyet extrúziós eljárás során állítanak elő. A polikarbonát még ellenállóbb, mint az akril, nem gyulladékony, valamint ellenáll a kémiai szereknek. Akkor használják az akril helyett, amikor az ütésállóságnak kiemelkedő szerepe van – csakúgy, mint a PET-G-t.

Azonban, a PMMA átlátszóbb és fényesebb, mint a polikarbonát, így inkább ott használják, ahol az esztétikum is fontos szerepet játszik.

Szeretnél még többet megtudni a témában? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat