Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Melyek a legkedveltebb kültéri műanyagok?

Amikor kültéri felhasználásra szánt terméken gondolkozunk, általában a műanyag mindig szóba kerül, mint alapanyag. Találkozhatunk velük kültéri reklámként, üveg helyettesítéseként, játszóterek stb. alapanyagaként. Ennek elsődleges oka a könnyű súly, valamint a megfelelő tartósság. Emellett, nem kell olyan gyakran ápolni, mint a fa felületeket, valamint, sokkal egyszerűbben formázható a legkülönlegesebb alakzatokba is.

A műanyag bármennyire is sokoldalú és strapabíró, nem mindegyik típusa alkalmas kültéri felhasználásra, ezért nem mindegy, melyik típusú lemez mellett döntünk.

Akril

Az egyik leggyakrabban kültéren használt műanyag az akril, aminek oka a lemez nagyfokú ellenállása az UV sugarakkal, a töréssel, valamint az időjárási viszontagságokkal szemben. Nagyfokú hőnek is kitehető, sőt, akár sós vízben is lehet, nem okoz neki problémát. Azonban, vannak esetek, amikor nagyobb ütésállóságra van szükség, ilyenkor jöhet szóba a polikarbonát vagy a PET-G.

Polikarbonát

A kezdetben rendkívül borsos áron elérhető polikarbonát lemez manapság, az ipari mennyiségű felhasználás miatt, már lényegesen olcsóbb. Nagyon közkedvelt alapanyag, mivel élelmiszerrel is érintkezhet, így az élelmiszer- és gyógyszeriparban is gyakran használják alapanyagként.

Sokkal starpabíróbb, mint az akril, de árban is drágább, így a választásnál mindenképpen mérlegelni kell a felhasználási célt. Átlátszóságát tekintve többféle változatban is elérhető, de esztétikailag nem annyira kiemelkedő, mint az akril; azonban, 120 Celsius alatt nem kezd el olvadni.

PET-G

A PET-G egy közkedvelt copolimer, amelyet 3D nyomtatáshoz is előszeretettel használnak. A PET és glikol kombinációja, az erősségét ez utóbbi adja. Ütőszilárdsága körülbelül 70%-a a polikarbonátnak, de ennek ellenére mégis nagyon erős, ha az extrudált akrilhoz vagy üveghez hasonlítjuk.

Könnyen thermoformázható vagy extrudálható, általában különféle eszközök védő bevonataként alkalmazandó, sokkal erősebb, mint az akril, de nem annyira, mint a polikarbonát. A költsége is valahol a kettő között helyezkedik el. A PET-G megfelelő csillogással, merevséggel, valamint kémiai ellenállással rendelkezik; alacsonyabb hőmérsékleten olvad, és jobban karcolódik, mint az akril vagy az üveg, ami nem ront az anyag minőségén, de nem lesz olyan esztétikus.

Szeretnél még többet megtudni a témában? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat