Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Az újrahasznosítás miért csak egy pszeudo megoldás?

Amióta csak megjelent a műanyag a Földön, azóta jelent mindennapos problémát a belőle keletkező hulladék sorsa. Mindannyian tudjuk, hogy a műanyag hulladék szennyezi a Földünket, az élőlényeket, és így minket is.

Az emberek többsége azt hiszi, hogy az újrahasznosítás megoldja ezt a problémát, holott ez közel sincsen ma még így. Csak 2015-ben 448 millió műanyagot állítottak elő, és ennek 40%-ból egyszer-használatos műanyag termékek készültek.

Azt is fontos tudnunk, hogy 2018-ig a világon lévő összes műanyagnak csupán csak 1/5-e került újrahasznosítási procedúra alá. Ez alapján 2050-re több műanyag hulladék lehet az óceánokban, mint élőlény.

Emellett kimutatott tény, hogy az óceánokba kerülő műanyag bizonyos része (mikroműanyagok) bejut a vízben élő állatok szervezetébe, ezáltal pedig, a tápláléklánc részeként, az emberébe is.

Ezen anyagok szervezetünkre gyakorolt hatása még nem ismert, azonban azt már tudjuk, hogy például a műanyagból keletkező káros anyagok a klímát is kedvezőtlenül befolyásolják (a metán és etilén kibocsátásban ugyanis jelentős szerepük van).

A műanyagok termelése pedig folyamatosan növekszik – a Föld olaj készletének 8%-a műanyag előállítására megy el. Ez az arány 2050-re 20% is lehet.

Az újrahasznosítás, mint pszeudo megoldás

A műanyag hulladék hatalmas felhalmozódásának problémájára mindenki egy megoldással áll elő, ez pedig a műanyag-újrahasznosítás. Ez azonban sajnos nem jelent tartós, hosszútávú megoldást egyenlőre, mivel drága, és nem csökkenti jelentős mértékben a műanyag hulladék jelenlétét a Földünkön.

Emellett nem lehet a műanyagot folyamatosan újrahasznosítani. A műanyagok polimerek hosszú láncolataiból állnak, és minden újra-hasznosításkor ez a lánc rövidebb lesz.

Mindezek ismeretében, mi lehet a megoldás?

Kezdjük a legkisebb dologgal, amit tehetünk; méghozzá azzal, hogy mi magunk környezettudatosan vásárolunk termékeket. Emellett bármilyen mikro szinten is, mindenképpen ösztönöznünk kell a műanyag újrafelhasználás lehetőségének megvitatását.

Vannak már olyan műanyag termékeket forgalmazó cégek, amelyekhez a használt műanyag termék visszavihető, és azt tovább hasznosítják, ameddig csak lehetséges.

Vannak egyes iparágak, ahol biopolimereket állítanak elő, vagy kémiailag újrahasznosítják a le nem bomló műanyagokat, teljesen új anyagot állítva elő ezáltal. Van olyan cég is, amely teljes mértékben komposztálható és újrahasznosítható poharakat állít elő cellulózból, burgonya és kukorica keményítőből. Ezek a fajta multi felhasználású, újrahasznosított anyagok már sokat segítenek a szennyezettség problémájának javításán.

Emellett létezik az úgynevezett Break Free From Plastic kampány, amely az egyszer-használatos műanyagok használatának teljes visszaszorítására törekszik.

Vannak olyan települések is a világon, ahol kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a lakosság oktatására annak érdekében, hogy ők maguk is környezettudatos módon vásároljanak különféle műanyag csomagolású termékeket.

Végeredményben, amire szükség van: egy összefogó tervezet a kormányzatok, különféle iparágak, cégek és tudományos szervezetek számára annak érdekében, hogy drasztikusan csökkenthessük világunkban a műanyag szennyeződés mértékét.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat