Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Tények a műanyag szennyezésről

Műanyag szennyezésnek minősül gyakorlatilag minden, amely nem kívánatos helyen lévő műanyagot jelent. A műanyag szemét legnagyobb része az óceánokban landol, és ez gyakorlatilag mintegy 8 millió darab műanyag hulladék vízben való landolását jelenti évente.

A műanyag hulladék 60%-a szárazföldi hulladékból keletkezik, elsősorban strandokról, nagy cégek szennyeződéseiből, egyéni fogyasztásból stb. A maradék 40% közvetlenül az óceánban landol, például halászáshoz használt háló, vagy konténerek és egyéb tároló egységek formájában.

Amint azt tudjuk, a műanyag egy erős, tartós anyag. Amiért hatalmas mennyiségben gyártjuk, az nem más, minthogy olcsó, és, ahogy említettük, tartós.

A probléma azzal van, hogyha nem használjuk tovább, nem tűnik el nyomtalanul, és még 450 év sem elég arra, hogy lebomoljon. Csak kisebb részekre esik szét, gyakorlatilag mikroszkopikus darabokra. Ezek a kis egységek bekerülnek a homokba, az óceánokba, és az élővilág egyéb elemeibe.

A műanyag szennyezés az emberekre is veszélyes. Például, ha olyan halat fogyasztunk, amely műanyaggal érintkezett. Gyakorlatilag ezúton mi is közvetlenül fogyasztunk műanyagot. Felmérések szerint minden 3. hal, amit megeszünk, tartalmaz műanyagot. Ezek a káros anyagok pedig köztudottan rákkeltő hatásúak. És nemcsak megehetjük, de be is lélegezhetjük ezeket az anyagokat.

1950 óta összesen kb. 8.8 billió tonna műanyag keletkezett. Ez a mennyiség kb. 800.000 Eiffel Torony mennyiségnek felel meg. És ennek a mennyiségnek csupán 9%-a újrahasznosítható.

Gondoljunk csak bele. Minden percben kb. 2 millió műanyag zacskót használnak világszerte, és ez körülbelül 500 billió, vagy akár 1 trillió zacskót jelent évente. Csak New Yorkban 23 billió műanyag zacskót használnak el évente.

Ezeket a zacskókat ráadásul 12 percnél tovább nem használjunk átlagosan. Ugyanez vonatkozik az egyszerhasználatos, műanyag evőeszközökre és poharakra is. Több billió műanyag flakont állítanak elő a különböző palackozó üzemek is, és ugyanez vonatkozik a chips-es zacskókra.

Gondoljunk csak bele, ez a 12 perc 100.000 tengeri emlős és 1 millió madár halálát okozza évente.

Mit tehetünk mi?

Annyit mindenképpen, hogy ezen tények ismeretében csökkentjük a műanyag termékek felhasználását, hiszen ezen egyéni tevékenységek is jelentős mértékben hozzájárulhatnak az éves szinten kitermelt műanyag hulladék csökkentéséhez.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat