Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

PC vs SAN

Mi a különbség a két lemez között?

Mindkettő fajta műanyagot szívesen használják ugyanazon típusú termékek elkészítésére, például élelmiszerek vagy italok tárolására alkalmas hordozókhoz, mivel mindkettő költséghatékony, és könnyen hőformázható.

Nem untatunk a különféle kémiai összetevők hosszas taglalásával, inkább egy gyors áttekintést adunk ahhoz, hogy megfelelően tudj dönteni közöttük. Mindkét anyagnak megvan a maga erőssége és gyengesége, mind feldolgozás, mind megjelenés és tartósság szempontjából, lássuk, mikor melyiket érdemes használnunk.

A különbség a PC és a SAN között – tartósság

Amennyiben a tartósságot vizsgáljuk, elmondhatjuk, hogy mindkét anyag meglehetősen strapabíró. A SAN valamivel nagyobb ellenállást mutat a különféle kémiai szerekkel szemben, például a különféle tisztítószerek esetén (egy Eastman Kodak által vezetett tanulmány szerint a PC italtartókon 100 mosogatógépes mosás után már látszott némi kopás, a SAN-ból készült termékeken csak 1000 mosás után).

Ezzel szemben a polikarbonát ellenállóbb az ütésekkel szemben, mint a SAN lemez (mindezt természetesen a késztermék design-ja is befolyásolja).

Amennyiben a külső megjelenést nézzük, azt mondhatjuk, hogy a polikarbonát “tisztább” anyag, mint a SAN, ugyanis ez utóbbinál olykor előfordul, hogy kékes, esetleg sárgás színezete van. Természetesen ez is függ a feldolgozás típusától, valamint az alapanyag minőségétől is.

Ha élelmiszeripari célokra használjuk fel az anyagokat, fontos tudni, hogy a polikarbonát nem BPA -mentes (a BPA – Bisphenol A – az egyik legelterjedtebb műanyagipari alapanyag. Csomagoló anyagokat, műanyag edényeket készítenek belőle. A BPA-nak a szervezetre gyakorolt hatása túlzottan hasonlít az ösztrogénekéhez. A szervezetbe kerülve leköti az ösztrogénreceptorokat, de valójában persze nem hormon, ettől a szervezet összezavarodik), így ha fontos ez a szempont, SAN-t válasszunk.

Nézzünk egy példát – tárolók gyártása

Amennyiben nagy mennyiségben szeretnél legyártani, például különféle élelmiszeripari tárolókat, érdemes a SAN lemezt választani. Ennek oka, hogy nagyobb ellenállást mutat a kémiai szerekkel szemben (jobban fogja bírni az állandó tisztítást), ezentúl BPA-t sem tartalmaz.

Viszont ha fontos az, hogy az elkészített terméknek szép, még fényesebb és tisztább megjelenése legyen, akkor érdemes inkább polikarbonátot választanunk. Emellett, ahogy jeleztük, a polikarbonát valamivel ellenálóbb az ütésekkel szemben, így mindenképpen érdemes átgondolnunk azt, hogy mi a végső célunk az elkészítendő termékkel.

Amennyibe szívesen megtudnál még többet a két anyagról, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat