Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Következő lépés a környezettudatosság felé?

Az Európai Unió újabb lépést tett a műanyag hulladékok megfelelő kezelése érdekében. Eszerint az Unió területén használt műanyag alapanyagú csomagolások 2030-ra teljes mértékben újrahasznosíthatóak, vagy újrahasználhatóak lesznek. Mindez az egyszerhasználatos műanyag alapanyagból készült termékekre is vonatkozik, olyan szempontból, hogy még ha nem is teljesen tűnnek el a piacról, mennyiségük radikálisan korlátozva lesz.

A fentiek értelmében az EU jelentős mértékben korlátozza a mikroműanyagok használatát, ezáltal pedig olyan műanyag termékek készülnek majd, amelyek környezetvédelmi szempontból elfogadhatóak.

A változások egyik fő indoka az, hogyha a jelen tendencia szerint halad a műanyag hulladékok felhalmozása, 2050-re több műanyag hulladék lesz az óceánokban, mint hal. A cél, hogy megakadályozzák a káros műanyagok vízbe, élelmiszerbe, valamint az emberi szervezetbe való jutását.

Természetesen mindez megvalósítása új üzleti modell felállítását is megköveteli; ennek értelmében olyan új innovatív technológiák fejlesztésére különítenek el jelentős összegeket, amelyek elősegítik a műanyag hulladékok minél környezettudatosabb kezelését. Mindezt úgy, hogy a gyártópiac versenyképessége megmaradjon.

A cél egy teljesen új alapokra helyezett rendszer felépítése, amely hatékonyan segíti a műanyag hulladékok csökkentését a környeztben, tengerekben, óceánokban. A cél, hogy az európai piac egyfajta zászlóshajó legyen egy teljesen újfajta, innovative modell bevezetésében, a versenyképesség megtartásával, és új munkalehetőségek teremtésével.

Mindezzel a vásárlókat is a tudatos választás irányába kívánják terelni.

Európa évente 5 millió tonna műanyag hulladékot termel ki, és ennek csupán kb. 30%-a újrahasznosítható. Ha világviszonylatban nézzük, a műanyagok 85%-a “beach litter”-ként, azaz tengerparti hulladékként köt ki.

Az új stratégia alapján az Európai Unió fő célirányai a következők:

Az újrahasznosítás legyen profitáló az érintett cégeknek: a fenti előírások értelmében több, újrahasznosításban érintett létesítményt kell alapítani.

Meg kell akadályozni a műanyag pocsékolást – az EU már bevezetett páldául műanyag zacskók használatára vonatkozó szigorításokat, amelyekkel kapcsolatban a jövőben újabb lépések várhatóak. Emellett a mikroműanyagok gyártását is korlátozni kell.

Meg kell állítani a természetes vizek szennyezését

Fejleszteni kell és új befeketetésekre van szükség – további 100 millió euros büdzsét szán az EU az újrahasznosítható anyagok fejlesztésére

A világ minden szintjén hirdetni kell a változásokat

2019-re újabb szabályozások várhatóak a műanyag hlladékok összegyűjtésével és szétválogatásával kapcsolatban, amelyeket kíváncsian várunk.

Forrás: recyclingtoday

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat