Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Minden, amit tudnod érdemes a polikarbonátról!

Elsőként is, nézzük meg, mi is az a polikarbonát, és mire használjuk?

A polikarbonát egy átlátszó, amorf , hőre lágyuló műanyag. Többféle színben elérhető, és olyan kiemelkedő fényáteresztési képességekkel rendelkezik, mint az üveg. Általában olyankor használják, amikor a nagyfokú ütésállóság és átlátszóság egyaránt fontos szempont.

Előszeretettel használják őket szemüveglencsének, orvosi eszközökhöz, védőfelszerelésekhez, valamint világító berendezésekhez is. Nagyfokú ellenállással rendelkezik, kiválóan bírja a magas hőmérsékletet is.

Az alábbi táblázat jól mutatja a polikarbonát ellenállóképességét más anyagokkal szemben.

Egy másik kiemelkedő tulajdonsága a polikarbonátnak, hogy jól hajlítható. Ez azt jelenti, hogy már szobahőmérsékleten is hajlítható anélkül, hogy eltörne, vagy megrepedne. 

Mik az anyag fő jellemzői?

Ahogy már cikkünk elején is említettük, a polikarbonát hőre lágyuló anyag, azaz hő segítségével könnyedén formázható. A thermoformázható anyagok egyik fő pozitív tulajdonsága, hogy az olvadási pont elérésekor folyékonnyá válnak, és lehűtés majd ismételt újramelegítés hatására sem történik bennük jelentős degradáció. Az anyag fröcccsöntésre is kiválóan használható, valamint egyszerűen újrhasznosítható.

Miért használják a polikarbonátot olyan gyakran?

A polikarbonát egy rendkívül hasznos alapanyag, és ahogy említettük, általában olyankor használják, amikor a nagyfokú ellenállás és átlátszóság fontos szempont. Íme néhány közkedvelt felhasználási mód:

Különféle prototípusok elkészítése, világítóberendezések, 3D nyomtatott modellek, szerszámok, elektromos gépek védőrésze.

Milyen típusai vannak a polikarbonátnak?

A polikarbonátot a 20. század közepén fejlesztették ki. Számtalan márkanév alatt elérhetőek, valamint többfajta típusban is léteznek, attól függően például, hogy milyen mennyiségű üvegszálat tartalmaznak. Néhány polikarbonát UV-álló, így kültéren is bátran használható. A fröccsöntésre alkalmas polikarbonát szintén plusz adalékokat tartalmaz.

A polikarbonát mérgező?

Néhány fajta polikarbonát valóban káros lehet akkor, ha élelmiszerrel érintkezik, azonban elérhetőek BPA mentes anyagok is, amelyeket bátran használhatunk az élelmiszer iparban is. Magának a BPA-nak a megítélése is vitatott, egyes tanulmányok szerint káros az egészségre, míg mások szerint nem.

Szeretnél még többet megtudni az anyagról? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot még ma!

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat