Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Mikor válassz plexit és mikor polikarbonátot?

Cégünknél mindkét típusú lemez elérhető, és mindkettő alapanyagot számos célra fel lehet használni. Azonban gyakran felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a két anyag között, és melyik a jobb választás?

Nyilván, egyikről sem mondható el, hogy jobb lenne, mint a másik. A két anyagot főként az választja el egymásról, hogy milyen célra érdemes felhasználni őket. A plexi és a polikarbonát is kiváló minőségű, rendkívül sokoldalú anyag, így csak azt szükséges átgondolnod, milyen készterméket szeretnél gyártani.

Mégis miben lehet felhasználáskor a fő különbség?

Az akril, valamint a polikarbonát is használható az üveg helyettesítésére, annak egy-egy olcsóbb variációi. Amennyiben színes verziót választunk belőlük, kiválóan használhatóak világító berendezések elkészítéséhez is.  Nézzünk végig pár szempontot, amely megkönnyítheti a döntésedet a két anyag között.

Külső hatásokkal szembeni ellenállás

Bár mindkét anyag valóban rendkívül ellenálló például az ütésekkel szemben, hivatalosan a polikarbonát harmincszor ellenállóbb, mint az üveg, míg az akril ellenállása (választástól függően) tíztől hunszonnégyes skálán mozog.

Színek

Az akril számtalan színben elérhető. Ám ugyanez nem mondható el a polikarbonátról, amelynek színválasztéka limitáltabb.  Az akrillal ellentétben a polikarbonát színének “tisztasága” idővel csökken, és sárgás árnyalatot vehet fel, amennyiben UV sugárzásnak van kitéve.

Tisztítás

Az az alap kiindulás, hogy egyik anyagot sem szabad durva tisztítószerekkel, valamint durva szivaccsal tisztítani.

Ha általánosságban nézzük, elmondhatjuk, hogy mindkét anyag könnyedén tisztítható általános szappannal és vízzel, azonban az akril kevésbé ellennálló az erősebb vegyi anyagokkal szemben, soha nem szabad üvegtisztítőval vagy ammonia tartalmú spray-el tisztítani.

A polikarbonátban sokkal ellenállóbb tisztításkor, azonban ha valamilyen hiba keletkezik az anyagon, az jóval nehezebben orvosolható. Az akrilon keletkezett kisebb sérülések eltüntetése kevésbé komplikált.

Átlátszóság

Az akril “tisztább”, mint a polikarbonát, azonban ez a különbség elhanyagolható. A fő különbség inkább a már említett sárgásodásban van, azaz napsugárzás hatására a polikabonát hajlamos lehet sárgás árnyalatot felvenni.

Míg idővel nyilván mindkét anyag valamennyire kopik, az akril könnyedén széppé varázsolható polírozás segítségével.

Költség

A polikarbonát árban valamivel költségesebb, mint az akril.

Feldolgozhatóság

Az akril könnyebben vágható, mint a polikarbonát, azonban kevésbé ellenálló, főleg, ha valamilyen speciális elektromos szerszámot használunk a vágáshoz. Azonban a polikarbonát sokkal könnyebben marható, mint az akril, azért, mert az akril merevebb, és ezáltal könbnyebben sérül.

Szeretnél még többet megtudni a két fajta anyagról? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat