Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Öntött plexi vs extrudált plexi

Mi a két anyag közötti fő különbség?

A plexit alapvetően kétféle verzióban gyártják, öntött és extrudált. A két eljárás közötti különbség adja meg a két anyag közötti eltérést, lássuk, mit is jelent ez pontosan?

Az öntött plexi gyártása során MMA (metil metakrilát monomert) folyadékot pumpálnak két üveglemez közé. Ezt az öntvényt/monomert aztán meleg vízbe merítik, amelynek köszönhetően a polimerizáció folyamata végbemegy. Az eredmény egy merev PMMA (polimetil metakriliát) lemez lesz, amely minden irányba ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik.  A hétköznapokban akrilként is ismert lemezt sokféle néven árusítják, nálunk ValioCast.

A fenti eljárással ellentétben az extrudált plexit úgy készítik, hogy PMMA granulátumokat különböző adalékokkal keverik, felmelegítik egy extrúziós tartályba – a tartályban keletkező folyamatos nyomás következtében a hőmérséklet addig emelkedik, amíg a granulátumok olvadt masszává nem válnak. A masszát aztán két szerszám között átpréselik. Az olvadt massza, ahogy elhagyja a szerszám pofákat, gyakorlatilag lemezt képez. Ezt a lemezt aztán lehűtik, és a hűtési technológia függvényében lehet fényes/sima felületű.
Az extrudált plexi (nálunk ValioGlass Xt) heterogén, aminek tulajdonságai változhatnak az extrúzió irányától függően. Ezt extrudálási iránynak nevezzük. Ez az irány befolyásolja a hőtágulást. Az öntött plexit általában jobb minőségűnek tartják, mint az extrudáltat, habár ezek az anyagok teljesen különböző előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek.

Kémiai ellenállás: az öntött plexinek magasabb az ellenállása ugyanazon oldószerekkel szemben.

Lézer vágás: amikor extrudált plexit vágunk lézerrel, a lemez széle perepedezhet, és az extrúziós iránytól függően nem mindegy, hogyan végezzük a vágást. Az öntött plexi esetében kevésbé szükséges az ilyen részletekre figyelnünk.

Hajlítás/hőformázás: Egy extrudált plexi lemez esetében nem mindegy a hajlítás iránya,  ez az öntött plexire azonban nem igaz.  Az öntött plexit nehezebb melegen hajlítani és hőformázni.

Vastagság: az öntött plexi lemezeknél nagyobb lehet az eltérés vastagságban. Egy 3mm-es öntött plexi lemeznél +/- 15%-os eltéréssel is számolhatunk, míg egy extrudált plexi lemeznél csupán +/- 5% különbség fordulhat elő. A magas tolerancia az öntött plexi lapoknál gyakran meglepetésként éri a feldolgozókat és emiatt néha hibák is keletkezhetnek.

Lánggal való polírozás: az öntött akrilt nehezebb lánggal polírozni

Színek: az öntött plexit sokféle különböző színben és vastagságban gyártják. A színválaszték limitáltabb az extrudált plexinél. Ha különleges színt szeretnénk rendelni, akkor a legtöbb esetben az öntött plexivel oldható meg.

Feszültség: az extrudált plexiben van felületi feszültség.

Bizonytalan abban, melyik lemezre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat