Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Hőre lágyuló és hőre keményedő műanyagok – pontosan mit is jelent ez?

A hőre lágyuló és hőre keményedő műanyagokat a hő közelében felvett viselkedésük alapján különböztetjük meg. A fő különbség a kétfajta típusú műanyag között az, hogy a hőre lágyuló anyagok alacsony olvadási ponttal rendelkeznek, ezért hőnek kitéve könnyedén átlakaíthatóak, vagy újrahasznosítóak. A hőre lágyuló műanyagokkal ellentétben a hőre keményedő műanyagok magas hőmérsékleten is képesek arra, hogy megtartsák merevségüket.

Hőre lágyuló műanyagok – melyikek ezek és hogyan viselkednek?

hőre lágyuló műanyagok olyan polimerek csoportját jelentik, amelyeket könnyen lehet olvasztani vagy lágyítani magas hőmérsékleten. Ezeket a polimereket általában egy lépésben gyártják, aztán egy későbbi folyamat során alakítják át a kívánt formába. A hőre lágyuló műanyagok monomer molekulái között egyszerű kovalens kötések vannak, a polimer láncok között pedig egy gyenge Van der Wal kötés. Ezeket a gyenge kötéseket hővel könnyedén fel lehet bontani és ezáltal megváltoztatni a molekuláris összetételt.

A meglágyult műanyagot könnyedén lehet formázni, gyakoratilag bármilyen alakzatba. Amikor a műanyag elkezd hűlni, a monomer láncokban a gyenge Van der Waal kötések újraformálódnak, és ezáltal a kész termék már egy merev tárgy lesz. Mivel, ahogy már írtuk, ez a kötés hő hatására könnyedén felbontható, így akárhányszor felmelegítjük a tárgyat, egy új formává alakítható. Az akril, polikarbonát, polipropilén, polisztirén, PVC, stb. például hőre lágyuló anyagok – ezek feldolgozási formája általában hőformázás, préselés, fröccsöntés.

Hőre keményedő műanyagok – róluk mit érdemes tudni?

A hőre lágyuló műanyagokkal ellentétben a hőre keményedő műanyagok bizonyos szempontból előnyösebb tulajdonságokkal rendelkeznek; nagyobb a hőstabilitásuk, a merevségük, a törésekkel és deformálódásokkal szembeni ellenállásuk, valamint nagyobb a hőszigetelési képességük is. Ez egyszerűen azért van, mert a hőre keményedő műanyagok olyan polimer láncokat alkotnak, amelyekben három dimenziós kovalens kötések találhatóak. Az erős, kötött struktúra ellenáll a magasabb hőmérsékletnek is, ami nagyobb hőstabilitást biztosít, mint a hőre lágyuló műanyagok esetében. Ezért ezeket az anyagokat nem lehet újraformázni vagy átalakítani melegítéssel.

A hőre keményedő műanyag lágyabb lesz hő jelenlétében, azonban nem lesz képes jelentős átformálódásra, A hőre keményedő műanyagok tipikus példái:

Fenol gyanták: ezeket a műanyagokat általában elektromos berendezésekhez, rádió és televízió fedelekhez, csatokhoz, kilincsekhez, stb. használják.

Epoxi gyanták: Ezeket a gyantákat elterjedten használják különböző felületek leburkolására.

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat