Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Műanyagok hajlítása

A közelmúltban számos új műanyag feldolgozási módszerrel bővült szolgáltatásaink köre, egyik ezek közül a műanyagok melegen való hajlítása. Hogy pontosan milyen célokra érdemes használni ezt a feldolgozási módot, és mi a különbség a hidegen és melegen való hajlítás között?

A műanyagokat kétféle módszerrel lehet meghajlítani: hidegen vagy melegen. Az, hogy mikor melyik módszert használjuk, az nagyban függ a hajlítandó anyag típusától. A hajlított műanyagokat általában olyan reklámcélokra szolgáló termékek elkészítéséhez használjuk, mint a display-k, amelyek alapanyaga legtöbbször a PMMA/akril.

Melegen hajlítás

Amikor bizonyos hőmérséklet fölé felmelegítjük a műanyag lemezt, akkor az annyira meglágyul, hogy újra lehet hajlítani, vagy akár formázni is (vákuumformázás).

A hajlításhoz megfelelő hőmérséklet elérése után könnyedén el tudjuk érni a kívánt formát, amelyet lehűlés után meg is tart az anyag.

A hővel hajlított műanyag szerkezete és erőssége ugyanolyan, mintha formába lett volna öntve. Azonban fontos, hogy a melegítést minél gyorsabban elvégezzük, hogy ne károsodjon az anyag. A felhevítést sokféle eszközzel végzik el: hőlégfúvóval, infra sugárzóval, stb.

A melegen hajlítási techinkát sokféle műanyagon alkalmazhatjuk: alapvetően bármilyen hőre lágyuló műanyag felhasználható, de néhány fajta jobb, mint a többi. Leggyakrabban az akrilt/PMMA használják, amelyek egyben a különböző display-k kedvelt alapanyagai is.

Hidegen Hajlítás

Egy műanyag hidegen hajlítása ugyanúgy működik, mint a fémek hajlítása, a műanyagot azonban valamivel nehezebb kezelni, ugyanis a hajlítás során keletkezett feszültség gyakorlatilag visszaugraszthatja a műanyagot az eredeti pozíciójába. A hidegen való hajlítást azonban gyorsabban és olcsóbban el lehet végezni, mint a melegen hajlítást.

A legtöbb műanyag alkalmas erre a  feldolgozási módszerre, itt főként az anyag vastagsága határozza meg, hogy mennyire lehet hajlítani azt. Körülbelül 0,5 mm vastagságig gond nélkül hajlítható egy műanyag lemez hidegen – a PET-G akár 4 mm-es vastagságig is -, azonban, ha ennél vastagabb az anyag, elszíneződés jelenhet meg a feldolgozás során keletkezett feszültség miatt. 

A fent említett okok miatt a PET-G, Polikarbonát  és a PVC a leggyakrabban erre a célra használt műanyag, azonban például az akril/PMMA hajlításához a melegen hajlítást kell alkalmaznunk.

Amennyiben kérdésed van, vagy szeretnél többet is megtudni szolgáltatásainkról,vedd fel velünk a kapcsolatot.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat