Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Minden, amit érdemes tudnod a PET-G-ről és a 3D nyomtatásról

A PET-G egy széleskörben használt, thermoformázható anyag, amelyet 3D nyomtatás esetén szívesen hasonlítanak a PLA-hoz, erősségben pedig az ABS-hez. Egy amorf anyagról beszélünk, amely 100%-ban újrahasznosítható. A legtöbben a PET-et ismerik, mint műanyag, a PET-G pedig ennek a glycol tartalmú változata.

A PET-et leginkább műanyag csomagolások, mint például palackok alapanyagaként ismerik, és az 1990′-es évektől használják őket, a PVC kiváltására. Emellett szintetikus anyagként, ruhák elkészítéséhez is alkalmazzák. Nagyfokú ellenállással, valamint átlátszósággal rendelkezik, azonban 3D nyomtatás során nem viselkedik olyan kifogástalanul, mint a PET-G.

Miért?

A PET-G egy úgynevezett “copolymer”, amely ötvözi a PET és a glycol tulajdonságait. A PET-G ellenállóbb minden szempontból, mint a sima PET, és vonatkozik ez a hőre való ellenállásra is. Emellett, az is fontos szempont, hogy étellel is érintkezhet az anyag.

Ha 3D nyomtatásról beszélünk, fontos megjegyeznünk, hogy a PET-G extruziós hőmérséklete 220 és 260 Celsius fok között van, és a tálcát nem érdemes 80 Celsiusnal melegebbre felhevítenünk. A nyomtatási sebesség ideálisan 40-60 mm/sec.

A PET-G-t gyakran karbon szálakkal erősítik meg, amely fokozza az anyag merevségét. Vannak olyan PET-G-k is, amelyeket aramid-szálakkal készítenek, ezzel csökkentve az anyag törékeny megjelenését, valamint növelve a merevségét.

Amennyiben a PLA-val hasonlítjuk össze, valamivel drágább az anyag, de nincs lényeges különbség addig, amíg pl. nem karbon szálas verziót használunk.

Szívesen megtudnál még többet az anyaggal kapcsolatban? Akkor kattints ide bővebb információért!

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat