Melyik reklámtáblához melyik műanyagot használjuk?

A műanyag lemezeket számtalan típusú reklámjelzés elkészítéséhez használjuk, mivel mind rövid, mind hosszútávon kiváló alapanyagként szolgálnak. Akár kültéri, akár beltéri felhasználásra szánjuk őket, biztos, hogy minden célra találunk megfelelő alternatívát. A leggyakoribb felhasználások:

Thermoformázott reklám felületek, Betűreklámok, Étterem menü táblák, Ingatlan táblák

A különböző jelzőtáblák elkészítéséhez általában a polikarbonátot – ValioCarb – vagy az akrilt – ValioGlassXT vagy ValioCast – használjuk, mint ipari szabvány, de ezek mellett már számtalan egyéb típus elérhető, felhasználási céltól függően. Például LED-es megvilágításra  kiválóan alkalmas a LED plexi, mivel kimagasló fényáteresztéssel rendelkezik, így közkedvelt a hátulról megvilágított táblák elkészítéséhez. Ez létezik öntött, és extrudált kivitelben is.

Emellett vannak olyan anyagok is, amelyeket kifejezetten digitális nyomtatásra használunk, így kiváló alternatívák ingatlan táblák és egyéb 3D-s reklámok elkészítéséhez. Ilyen a Kapa Plast, Foam-X vagy ValioFoam.

Thermoformázható alapanyagok

Az akril lemezek, azaz a ValioGlass XT vagy ValioCast, valamint a polikarbonát, azaz a ValioCarb, rendkívül jó hőformázási képességgel rendelkezik, ezért ezeket használják leggyakrabban thermoformázásra. Ezek az anyagok UV állóak,így kültéren is jól felhasználhatóak, könnyen megmunkálhatóak, emellett biztosan szép megjelenést biztosítanak. Méretre vágva is elérhetőek, időt és pénzt spórolva a megmunkálónak.

Betűreklámok

A ValioGlassXT-t vagy ValioCast-ot, azaz az öntött vagy extrudált akrilokat, valamint ValioCarb-ot, azaz a polikarbonátot gyakran használják betűkreklámok elejére. Ezeket a műanyagokat könnyű betűkké alakítani egyszerű asztalos szerszámmal is, mint például CNC maróval.

Az akril lemez jobb UV stabilitással és kítűnő fényvezetéssel rendelkezik, míg a polikarbonát tartósabb, mint az akril, és kevésbé törékeny felhelyezés közben.

Emellett vannak olyan egyéb kiegészítő termékek is, amelyek nagy segítséget jelentenek a tökéletes betűreklűm elkészítéséhez, mint például a ValioTrim-F.

Műanyagok gyorséttermekbe, menü táblákhoz

Az éttermi menütáblák vagy hátulról, vagy elölről vannak megvilágítva. A hátulról megvilágítottakat gyakran polikarbonát  – ValioCarb – anyagra nyomtatják.

Az elölről megvilágított menü táblák gyakran olyan papírra vannak nyomtatva, amit aztán egy merev táblára akasztanak. Ilyen, papír alapú megoldásra kitűnő alapanyag a Foam-X vagy a Kapa Plast lemez, amelyek digitális nyomtatásra is kitűnően alkalmazhatóak.

Műanyag hab alapanyagok

műanyag habtáblák könnyűek, merevek és könnyen felszerelhetőek, így nagyon népszerűek. Remek alternatíva a erre a megoldásra a ValioFoam, azaz a habosított PVC, a Foam-X vagy a Kapa Plast. Ezek az anyagok ellenállnak a nedvességnek, szakadásnak, emellett kitűnően nyomtathatók digitális nyomtatókkal: az élén, tartós színek segítenek az egyedi design kialakításában.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat