Melyik műanyagokat használd kültéren?

Néhány műanyag lemez manapság már könnyedén UV-állóvá tehető, így kiválóan alkalmazható kültéren is.

Ennek köszönhetően könnyedén ellenállnak a legkülönbözőbb környezeti hatásoknak, és akár hosszú évekig is használhatóak a szabad ég alatt.

Természetesen van pár tényező, amely befolyásolja a környezeti hatásoknak való ellenállás mértékét, úgy, mint a műanyag lemez színe, az időjárási körülmények, a mechanikai stressz, a lemez geometriai alakzata, valamint, hogy milyen mértékben éri a napsugárzás a lemezeket.

A leggyakrabban kültéren használt lemezek az akril és a polikarbonát, ezeket általában üveg helyett használják. Az akril kiváló fényáteresztési képességgel rendelkezik, jobbal, mint a polikarbonát, az utóbbi azonban merevebb, ezért tartósabb és ellenállóbb.

Milyen kültéri felhasználásra érdemes ezeket a lemezeket választanunk?

Napfénytetők, üvegházak, buszmegállók üveg részei, elválasztók, katonai gépjárművek üvegezése, hatalmas üveg falú építmények.

Ezeken túl gyakran használják ezt a kétfajta lemezt műanyag alapanyagú kültéri reklámok elkészítéséhez is, mivel esztétikailag kiemelkedő hatást nyújtanak, számtalan színben elérhetőek, fényáteresztőek, valamint könnyen formázhatóak.

Gyakran használják őket LED világítással együtt, mivel valóban kiváló hatást nyújtanak, emellett sokszor festik, nyomtatják vagy ragasztják őket, mivel a legtöbb felhasználási módra remekül alkalmazhatóak.

Mikor válassz polikarbonátot és mikor akrilt?

Polikarbonát: A polikarbonát nagyfokú ellenállással rendelkezik, és emiatt tartósabb, mint az akril.

Akril: Kiváló optikai tulajdonságokkal rendelkezik, ahogy azt fentebb is megjegyeztük, ebből a szempontból jobb, mint a polikarbonát. Így amennyiben az esztétikum az első, és nem a külső hatásoknak való ellenállás, érdemes akrilt választani.

Szívesen megtudna róla többet is egy személyes tájékoztató keretén belül? Vegye fel velünk a kapcsolatot az info@valiovaliosolutions.hu email címen keresztül, és  lehetőséget biztosítunk rá.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat