Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

A műanyag szennyezés okai és hatásai környezetünkre

Ahogy a világ népessége növekszik, ezzel párhuzamosan nő a Földünket ellepő szennyeződés mértéke is. A mai rohanó világunkban egyre több egyszer használatos terméket találhatunk, úgy, mint műanyag vizes palackok, kávés poharak stb.

Ezeknek a folyamatos, szemét formában történő felhalmozódása egyre jelentősebb, és állandó fenyegetést jelentenek környezetünkre.

Miért is? Mivel ezek az anyagok szemét formájában veszélyt jelentenek a növényekre, az állatokra, valamint az emberekre is. Habár a műanyag önmagában egy nagyon hasznos anyag, összetevői között mérgező komponensek is lehetnek.

Nézzük meg alaposabban is, mik is lehetnek ezek a káros hatások.

Beavatkozik a táplálkozási láncba

A műanyag hulladék Földünkön nemcsak a nagy, de az egészen apró organizmusok, úgy, mint a planktonok létére is kihat. Mivel ezeket az egészen apró élőlényeket is érinti a mérgezés, így természetesen kihat azokra az állatokra is, amelyek táplálékláncának részét képezik. Így a méreganyagok a halakban is jelen lehetnek, amely élőlényeket számos ember fogyaszt nap, mint nap.

Talajvíz szennyezés

A Föld vízkészletének megőrzése fontos téma mindenhol, azonban még mindig sok szempontból veszély fenyegeti. Gondoljuk el, hogy mennyi káros anyag kerül be csak úgy a talajba, hogy egy szemétlerakóban lévő műanyag szemétkupacra esővíz esik.

A műanyag szennyezés számos esetben érinti a Föld óceánjait, és káros hatással van azok élővilágára is – ezáltal az emberiségre is.

Talaj szennyezés

Amikor a műanyag kikerül a szemétlerakókba, ahogy fent is említettük, érintkezik vízzel, valamint egyéb káros vegyi anyagokkal is. Emellett a szél is elhordja ezeket a káros anyagokat, fokozva a talajban lévő szennyeződés mértékét, vagy a növényvilág egészségét (például, ha a szemét fennakad a fákon). Emellett állatok is könnyen elfogyaszthatják ezeket a hulladékokat, amely akár végzetes károkat is okozhat.

Levegő szennyezés

A műanyag szabad levegőn történő égetése szintén környezet szennyezéshez vezet, ugyanis káros vegyi anyagok szabadulhatnak fel az égetés során. Ezen levegő belégzése mind az állatokra, mind pedig az emberekre veszélyes lehet.

Mit tehetünk ezen problémák csökkentése érdekében?

Akár egyének szintjén is megvizsgálhatjuk a kérdést, hiszen mindannyian tehetünk azért nap, mint nap, hogy jobb legyen a környezetünk épsége.

Ha műanyag palackot veszünk, vásároljunk újrahasznosítható műanyagból készült termékeket. Ugyanez igaz azon poharakra is, amelyeket kávézásra használunk.

Érdemes szétnézni, mennyi, környezetvédelmet szolgálató szerveződés létezik már; környezetünk védelme ugyanis közös ügyünk.

Azonban fontos tisztában lennünk azzal, hogy az újrahasznosítható műanyag ugyanúgy műanyag, amely nem természetes környezetünk számára, azonban segít abban, hogy kevesebb szennyeződés jusson környezetünkbe.

Figyelj arra oda Te is, hogy hogyan használod fel a műanyag feldolgozás során keletkezett hulladékot, ugyanis minden kis lépés sokat számít környezetünk védelmében.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat