Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Hogyan használható a 3D nyomtató fröccsöntés során?

A Stratasys’s Objet tevékenysége egy olyan technológia kidolgozása felé mutat, amely ötvözi a 3D nyomtató gyorsaságát, valamint a hagyományos fröccsöntési eljárás biztonságát – mindezt egy olyan, 3D nyomtatásra alkalmas anyag kifejlesztésével, amely ellenáll a hagyományos olvadt polimerek hőjének. Ez lehetővé teszi több százas, vagy akár több ezres fröccsöntés futtatását is, köszönhetően a 3D-s nyomtatott formáknak.

A gyors lefutású fröccsöntés során ezzel a módszerrel helyettesítővé válhat a költséges, acélból készült forma. Ezt a technológiát már Magyarországon is használták arra, hogy fröccsöntéshez különböző formák prototípusait elkészítsék vele.

Dr. Kovács József Gábort, a Budapesti Műszaki Egyetem docensét, valamint a Műszaki Műanyag Laboratóriumának vezetőjét kérték fel arra, hogy tervezzen egy olyan, általános célokra megfelelő ventilátort, amely képes csökkentett zajszint mellett fokozott hűtést biztosítani. A ventilátornak át kellett mennie különböző biztonsági teszteken, működtették extrém hőmérsékleten, magas forgási sebességen is.

Dr. Kovács József Gábornak és csapatának olyan anyagból kellett volna elkészítenie a fröccsöntött prototípusokat, amely megegyezik a már kész termék anyagával – ám ezek elkészítéséhez nem rendelkeztek elegendő anyagi forrással. Ekkor próbálták ki a Stratasys Objet350 ConnexTM 3D nyomtatóját, amelyet a ventilátor, valamint a fröccsöntő szerszámok prototípusainak elkészítéséhez is használtak.

Három ventilátor mintához használták a 3D nyomtatót, amelynek segítségével a prototípusok már pár óra múlva alkalmasak voltak arra, hogy egy motor tengelyére helyezzék őket, tesztelés miatt. Ezt követően kiválasztották a legjobban teljesítő ventilátor modellt a fejlesztés következő lépcsőjéhez.

A következő két napban a fejlesztők 3 részes fröccsöntő forma tervezését és nyomtatását végezték, Digital ABS anyagból (ez a standard ABS műanyagot helyettesíti). A formát ezután betették egy 70 tonnás Arburg Allrounder fröccsöntő gépbe, és különböző ventillátorokat készítettek polioximetélinből. Az így gyártott mintadarabok nemcsak megfeleltek a kötelező biztonsági teszteknek, hanem 20%-al növelték a ventillátorok hűtési képességét, miközben az ezen teljesítményhez kapcsolódó zajszintet 7dB fokozatra csökkentették.

Dr. Kovács Gábor és csapata szerint ez a megoldás nemcsak minőségben, hanem árban is időben is kedvező megoldást nyújtott.

Forrás: http://www.europeanplasticsnews.com/subscriber/headlines2.html?cat=1&id=4314

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat