A jövő cipője – 3D nyomtatással, teljesen egyénre szabva

Vegyük a legújabb 3D nyomtatót, tegyük hozzá azt a „legszabhatóbb” darabot, amely alkalmas a viselésre (azaz egy cipőt), egy csepp kreativitást és némi ötletet a design világából. Ezeket összeadva megkapunk valamit, ami valóra váltja álmainkat, és a lehetőségek végtelen tárházát nyitja meg előttünk.

Ez a lehetőség látható a Pensar képregényén, amelynek fő mondanivalója, hogy a cég feltalált egy olyan megoldást, amely lehetőséget ad arra, hogy teljesen egyénre szabott darabokat viselhessünk.

De hogyan lehetnek ezek azonnal egyénre szabottak?

A Pensar DNA cipő koncepciójának a lényege, hogy amikor egy érdeklődő ellátogat egy “cipőüzletbe”, amiket elsőként is figyelembe vesznek rajta, azok az egyéni anatómiai és biomechanikai tulajdonságok. Így a cipő mozgás közben is tökéletesen alkalmazkodik majd a viselő lábához.

Mindezeket az adatokat úgy gyűjtik össze, hogy 3D scanner-el beszkennelik a vevő lábát –így  speciális szenzorok érzékelik az illetőnek nemcsak az anatómiai sajátosságait, hanem egyedi mozgását is. Ezután a kapott adatokból – és  a hozzáadott vásárlói igényekből – egy algoritmus megalkotja a jövőbeli felhasználó azon egyedi “profilját”, amelyet már csak ki kell nyomtatni.

Pár órán belül az Objet500 Connex3-as, multimaterial és multicolor gép elkészíti azt a cipőpárt, amely tökéletesen illeszkedik a vásárló lábára – mind a mozgás, mind pedig a design tekintetében.

Csupán egy kérdés maradt megválaszolatlan, a cipő jelenlegi ára. Ez egy durva becslés alapján 2000 dollár – amely magába foglalja az anyag árát, amelyből a lábbeli készül, valamint a nyomtató amortizációs költségét is, amely 300 dollár.

Tehát, olyan áron van, mint amennyi egy pár valóban kimagasló minőségű, design-os cipő. A kísérlet, amelyet a Pensar végzett, jó kiindulópont arra, hogy megalkossák azt a megoldást, amely alkalmas lesz 3D nyomtatott lábbelik előállítására – mindehhez még tökéletesíteni kell mind a technológiát,mind pedig az anyagot, amelyből a cipők készülnek.

Forrás: http://3dprintingindustry.com

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat