Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Hogyan gondolkozzunk a műanyagokról 2020-ban?

Ahogy arról már korábban is írtunk, 1950 óta már több, mint 8.3 billió tonna műanyag hulladék keletkezett világszerte. Ennek a hulladéknak kevesebb, mint 20%-a lett újrahasznosítva, a maradék 80%-a szemétlerakókban vagy a természetben landolt. Az erőfeszítések ellenére, a műanyag hulladék kezelésének kérdése a mai napig nagy probléma, sőt, egyre kritikusabb.

Egy 2018-as felmérés szerint az emberek többsége nem is nagyon hisz a nagy cégek által meghirdetett hulladékcsökkentési akciókban, szerintük ez akkor lenne hiteles, ha valóban lenne egy olyan, írásban lefektetett alapelv, amely kifejezetten a természetvédelemre irányul.

Miért is használunk akkor műanyagot?

Technikailag azért, mert egy olyan anyagról van szó, amely könnyedén formázható, strapabíró, azaz nagyfokú ellenállással rendelkezik mind a kémiai szerekkel, mind pedig a környezeti hatásokkal szemben, viszonylag alacsony költségű, és számos anyag helyettesítésére szolgálhat. A hosszú távon használatos műanyagok számos plusz előnnyel rendelkeznek (például az akril és pet-g strapabírobb, mint az üveg), a nagy problémát elsősorban az egyszer-használatos műanyagok jelentik. Ezek adják az évente keletkező, 5-13 millió tonnányi műanyag hulladék jelentős részét.

Mit is tehetünk 2020-ban ezért?

Ausztriában már készült egy környezetvédelmi tanulmány, mely azzal foglalkozott, hogy megvizsgálta, mi történne, ha a farmerek, kereskedők és felhasználók újrahasznosított termékeket használnának csomagolások előállításához (például fa, üveg palackok stb.). Habár a károsanyag kibocsátás 2,7-szer kevesebb lenne, az előállitás kétszer annyi energiát igényelne.

Az egyik leggyakrabban emlegetett módja a műanyag hulladék csökkentésének jelenleg az, ha a papír zacskók helyett műanyagot használnánk. Azonban, habár ez egy fenntarthatóbb megoldásnak hangzik, ha jobban megvizsgáljuk, mégsem annyira hatékony. A több papír előállításához több fa kiirtására van szükség, és nem bomlik le olyan gyorsan, mint a műanyag.

Ha az autóipart vizsgáljuk, ott is tudjuk, hogy egy jármű legyártásához számos műanyag elemet használnak. Ha csak a biztonsági övet nézzük, olyan erős műanyagból készül, amely képes 50%-al lecsökkenteni a komoly sérülések számát.

Emellett a különböző elemek is ellenállóbbak egy-egy ütközés során. Sőt, az autók súlya is csökkent a műanyag használatának köszönhetően.

Ha az egészségügyet nézzük, a műanyag eszközök használata szintén egy optimális megoldás. Higiénikusabb, mint egyéb anyagok, mivel nem terjednek róluk olyan gyorsan a baktériumok. Valamint műanyagból készitenek bizonyos protéziseket is a csipőbe, térdbe stb., amely egy kényelmesebb megoldás a beteg számára is – szó szerint.

2020-ban elmondhatjuk, hogy a műanyagok használatára igenis nagy szükségünk van, az élet szinte minden területén. A fő hangsúly az ésszerű használaton, valamint az újrahasznosíthatóságon van, amely kérdés megoldásán számos ország, valamint szakember dolgozik.

Emellett nem elhanyagolható szempont az sem, hogy mi egyénileg is hozzájárulhatunk a műanyag hulladék csökkentéséhez, saját szokásaink megváltoztatásán keresztül.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat