Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Biztonságos a 3D nyomtatás?

A kérdést nem lehet megválaszolni egy egyszerű igen vagy nemmel. A jelen anyagban a 3D nyomtatás biztonságosságáról szólunk kicsit, beleértve a hardware, a nyomtatáshoz használt alapanyagok, és magának a 3D nyomtatott tárgynak a biztonságosságát.

Biztonságosak a 3D nyomtatók?

Mióta a 3D nyomtatás általánosan használt techonlógiává vált, és már nemcsak prototípusok és személyre szabott tárgyak gyártására szánt különlegesség, a biztonságosságuk komoly téma lett.

Mitől válik egy 3D nyomtató biztonságossá?
Néhány dolgot figyelembe kell venni, ha szeretnénk tudni, hogy egy 3D nyomtató biztonságos-e, vagy sem.

Ezek a következők:
Electronikai biztonság
Mechanikai biztonság
Égésveszély

Elektronikai biztonság
3D nyomtató vásárlásakor nézzük meg, hogy a tápegység megfelel-e az előirásoknak és védve van rövidzárlat, túlterhelés, túlzott feszültség vagy túlmelegedés ellen.
Mindenképp pozitív tulajdonság, ha a hűtőbordán van egy hőérzékelő, ami lekapcsolja a melegítőt túlmelegedés esetén.
Ami ezen túl elég ritka, de hasznos funkció lehet, az egy füstérzékelő, ami külön működik és lekapcsolja a melegítőt, amikor füstöt érzékel.

  • Mechanikai biztonság
    A 3D nyomtatóban sok mozgó alkatrész van. Szerencsére a forgalomban leggyakrabban használt NEMA-17 motor nem elég erős ahhoz, hogy komoly sérülést okozzon, azonban egy biztosnágos 3D nyomtató keresésénél vegyük figyelembe, hogy a szabadon lévő mozgó alkatrészek veszélyt jelenthetnek. Ezért inkább zárt felépítésű 3D nyomtatók közül válogassunk.
  • Égésveszély
  • A legtöbb 3D nyomtató nyomtató felülete elérheti a 280°C fokot, a gépágy rész pedig a 120°C fokot. Akkor biztonságos egy 3D nyomtató, amikor a nyomtatófejjel való érintkezést burkolat akadályozza, például, alumínium. A felmelegedett gépágy is megégethet, ezért annak is lezárt helyen kell lennie.

3D nyomtatásra alkalmas alapanyagok biztonsága

Most, hogy már van egy biztonságosnak tűnő 3D nyomtatónk, kezdődhet a nyomtatás, ami új veszélyekkel járhat. Milyen 3D nyomtatásra alkalmas anyagot biztonságos használni?
Valamikor az ABS volt a legnépszerűbb alapanyag: a mérnökök szeretik az erősségét, a tervezők pedig azért részesítik előnyben, mert acetonnal könnyen polírózható.
Népszerűsége mostanában csökken, mivel a legújjab kutatások szerint a nyomtatás közben kibocsátott gázok rákkeltőek lehetnek.

De van más opció? Lehet használni PLA-t. A PLA bioműanyag és az egyik legbiztonságosabb 3D nyomtatásra alkalmas anyagként van számontartva.
Az utóbbi években piacra jött PLA anyagok ugyanolyan erősek, mint az ABS, ezért az ABS gyakorlatilag úgyis mondhatjuk, hogy fölöslegessé vált.

Nyomtatott tárgyak biztonságossága

Akkor hát maguk a kinyomtatott anyagok biztonságosak? Természetesen ez attól függ, mit nyomtattunk. Egy funkciónális tárgyat, mint például egy csatlakoztatót, hogy a szék lábait hozzárögzítsük az üléshez? Akkor a legjobb, ha egy olyan erős és hajlékony anyagot választunk, mint amilyen a nejlon.
Megint másik fontos kérdés: étkezéshez fogjuk használni a tárgyat? Ha igen, akkor előkezelnünk kell azt, még ha csak egyszer is használjuk, vagy eldobható.
A tárgy újrafelhasználása nem jó ötlet a rajta lévő mikropórusok és üregek miatt. Az üregekben lapuló ételmaradékok jó menedéket nyújtanak a baktériumoknak és a penésznek.
De még ha az alapanyag biztonságos is az ételeknek, a nyomtatófejen ott lehetnek az előzőleg használt anyagok maradékai.
Manapság már magasabb szinteken is használják a 3D nyomtatást, úgy, mint űrkutatásnál, vagy például az orvostudományban. Ezen a területen is már nemcsak prototípusokat gyártanak, hanem konkrét, végfelhasználásra szánt tárgyakat.

A 3D anyagok biztonságával kapcsolatos aggodalmak teljes eloszlatása a tesztelési módszerek további fejlesztését teszik szükségessé, hogy teljes mértékben megbizonyosodhassunk a biztonságosságáról.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat