Az akril festése

Az akril tisztasága és tartóssága miatt nagyon kedvelt alapanyag a különféle dekorációk elkészítéséhez.

Azonban érdemes megjegyeznünk, hogy a megfelelő alapanyag még nem garancia a sikerre. A következőkben végig vesszük, mik azok a szempontok, amelyekre érdemes odafigyelnünk, ha akril lemezt festünk.

Festés

Az akril festéséhez számtalan festék elérhető a piacon. Mindig figyeljünk arra, hogy a festéket olyan mértékben hordjuk fel az alapanyagra, ahogyan az a leírásban szerepel. A nyomás, amellyel dolgozunk legyen 414 és 621 kilopascal között. A levegő kompresszor legyen elég nagy ahhoz, hogy megfelelő mértékű nyomást fejtsen ki, minden festékpisztoly esetén.

Figyeljünk arra, hogy ne kerüljön víz vagy olaj a porlasztott levegőbe, mert az károsíthatja a festéket.

Érdemes megfelelő világítást is használnunk arra az esetre, ha átlátszó műanyaggal dolgozunk, így elkerülhetjük az egyenletlenségeket.

Fontos, hogy festés előtt mindig tisztítsuk meg az akril lemezt. Figyeljünk arra, milyen tisztítószert használunk, mivel az akril nem kompatibilis bizonyos oldószerekkel. Amennyiben komolyabb szennyeződés is van a lemezen, érdemes lehet kerozint is használni a megfelelő tisztításhoz. Figyeljünk arra, hogy a festés megkezdésekor a lemez mindenképpen száraz legyen.

Szintén gondoskodjunk arról, hogy semmiféle elektromos töltése ne legyen a lemeznek, mivel az könnyen porosodást okoz. Ehhez érdemes átfújnunk a lemezt ionizált levegővel.

Mielőtt festéshez kezdünk, próbáljuk ki a festék pisztolyt, hogy megfelelően működik-e. Érdemes a pisztolyt 300-350 mm-re tartanunk a lemez felszínétől. A pisztolyt érdemes végig egyenesen tartani, akár vertikális, akár horizontális mozgást végzünk.

Festés nyomtatással

Amikor nagymennyiségben készítjük el ugyanazt a terméket, érdemes nyomtatást választanunk. Nagyon fontos az, hogy milyen viszkozitása van a festéknek, de ugyanakkor a nyomtatási hőmérséklet is sokmindent befolyásolhat, ezért mindenképpen érdemes egy szakértővel konzultálnunk.

További kérdésed van a témával kapcsolatban? Vedd fel velünk a kapcsolatot!


Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat