Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

7 tény, amit érdemes tudnod a HIPS-ről

  1. A HIPS a polisztirén módosított verziója

Maga a polisztirén egy átlátszó, termoplasztikus anyag, amely számos formában érhető el. A leggyakoribb formája a GPPS, amely a sztirén monomer pilomerizációján keresztül jön létre, és egy átlátszó anyag, valamint az EPS, amely a habosított verziója az anyagnak, és általában sztirol habnak hívják. Ez utóbbit általában csomagolásokhoz használják, valamint különféle tárolók elkészítéséhez, és kereskedelmi célra először 1941-ben használták.

  1. HIPS, a rendkívül ellenálló anyag

Amint a neve is mutatja, a HIPS a PS egy olyan változata, amely nagyfokú ellenállásal rendelkezik (High Impact). A homopolimer PS gyakran törékeny, és akkor válik ellenállóvá, ha más anyagokkal is kombináljuk.

Általában 5-10% gumit vagy butadiene kopolimert adnak az anyaghoz, amely növeli annak erősségét, ezáltal pedig egy rendkívül masszív és tartós anyag jön létre. Nagyon sokféle területen használják, például élelmiszerek, kozmetikai termékek és egyéb fogyasztási cikkek tárolására.

  1. HIPS, az amorf polimer

A polimerek általában kétféle morfológiát mutatnak szilárd állapotban; amorf és félkristályos. A félkristályos polimer olyan műanyagra vonatkozik, amely szervezett és szorosan lezárt molekula láncokbpól áll, míg az amorfé sokkal kevésbé rendezett. Ezekben a molekulák gyakorlatilag véletlenszerűen fonódnak, gyakran egy tál spagettivel hasonlítják össze.

A HIPS amorf polimerekből áll, amely miatt kevésbé hajlamos a zsugorodásra, valamint kevésbé hajlik úgy, mint a félkristályos polimerekből álló anyagok. Az amorf polimerekből álló anyagok általában átlátszóak, bár a HIPS inkább fehéres színű természetes állapotában.

  1. A HIPS alkalmas élelmiszerek csomagolására

A HIPS az FDA által jóváhagyott besorolásba tartozik, így alkalmas különféle, elsősorban merev típusú élelmiszer tárolók elkészítéséhez. Előszeretettel használják az olyan zsírosabb termékek tárolására is, mint a vaj, azonban arra érdemegy figyelni, hogy a benne tárolt élelmiszernek a hőmérséklete ne legyen több, mint 185 F.

  1. A HIPS jó nyomtatási tulajdonságokkal rendelkezik

A lemez sokféle nyomtatási módszerrel nyomtatható, például szitanyomás, offset vagy flexonyomtatás. Alkalmas a különféle koronakezelési metódusokra is, amely segít megoldani a a műanyaggal való tapadási problémákat.

  1. A HIPS újrahasznosítható

A HIPS 100%-ban újrahasznosítható anyag, azonban kevés az a hely, ahol valóban foglalkoznak is az újrahasznosításával is. Az USA-ban a lakosság kb. 20-60%-nak van hozzáférése azokhoz a PS újrahasznosítási programokhoz, amelyek segítenek a hulladék megfelelő kezelésében.

  1. A HIPS nagyon sokoldalú anyag

A HIPS gyakorlatilag a legtöbb színben elérhető, könnyedén formázható anyag. Rendkívül sok feldolgozási formára megfelel, ezért nagyon népszerű a reklámiparban dolgozók körében.

Szívesen megtudnál még többet az anyagról? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat