Thermoformázáshoz használt műanyagok

A thermoformázás egy rendkivül egyszerű eljárás, amely során a műanyagot olyan hőmérsékletűre melegitik, amely lehetővé teszi annak a formázását.

Az eljáráshoz leggyakrabban PET-et használnak, de összesen hat olyan műanyag tipus létezik, amely leginkább alkalmas ezen eljáráshoz. Ezek az anyagok az ABS, HIPS, HDPE, PVC, PET, PET-G.

ABS: ez az anyag rendkivül gyakran használatos ezen műanyag formázási eljáráshoz. Leggyakrabban csövek előállitásához, valamint hangszerek, játékok gyártásához használják.

HIPS: a HIPS egy meglehetősen merev lemez, és általában csomagolásokhoz használják, mint ételek, italok, üvegek védőcsomagolása. Meglehetősen olcsón előállithatoak belőle termékek.

HDPE: A HDPE egy alacsony sűrűségű polietilén, amely egyúttal rendkiül erős. Számos applikációhoz használják, úgy, mint műanyag zacskók előállitása vagy üvegek, kábelek.

PVC: A PVC a harmadik leggyakrabban használt műanyag. Erős, megfelelő struktúrával rendelkezik, emellett jelentős mértékben ellenálló. Alacsony költsége miatt előszeretettel használják, leggyakrabban reklámipari jelzések és kábelek előállitásához.

PET: Leggyakrabban üvegek előállitásához használják. Ahhoz, hogy formázás után megfelelően ellenálló legyen, a thermofomrázás után száradni kell hagyni. Miután ez megtörtént, nagyfokú ellenállással rendelkezik. Egyike a leginkább újrahasznositható műanyagoknak.

PET-G: A PET-G a PET glikol adalékot tartalmazó változata. Általában csomagoláshoz használt eszközök előállitásához használják.

További kérdésed van a témában? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!


Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat