Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Műanyagok ragasztása 1.

A műanyagok ragasztása általánosságban nagyon sokféle lehet. A laikusok tapasztalata, hogy a műanyagok ragasztása meglehetősen kis arányban sikerül csak. Ennek oka, a leggyakrabban alkalmazott tömeg-műanyag, a PE ragasztásának nehézsége.

IMG_9982

Bár tegyük hozzá, hogy napjainkban már ilyen célra is találni a piacon terméket, de a ragasztási szilárdság nem vethető össze más, jól ragasztható műanyagokéval.

Csak úgy, mint bármely más anyag ragasztásakor, a műanyagoknál is oda kell figyelni a kötés geometriai kialakítására, a ragasztóanyag kiválasztására, az anyag megfelelő előkészítésére, mind felületi, mind feszültségmentességi szempontból.

Továbbá az esetek nagy része speciálisnak mondható, amikor elengedhetetlen, hogy prioritásban az első helyen a design álljon. Ekkor válik a ragasztás olyan feladattá, mely megoldásához valódi tapasztalatra, szaktudásra van szükség.

Hogy néhány érdekes részletet is megemlítsünk, szót ejtünk az előbb felsoroltak közül a felületek fontosságáról.

Három fajta ragasztást tudunk e szempontból megkülönböztetni.

leggyakrabban a felületeket nem alakítják át, így legyen az sima, texturált, vagy szatén-jellegű, a ragasztást elvégzik. Ez esetben a kötés hatékonysága felület texturáltságának mértékével együtt csökken. Ez legjobb esetben szorítóerő alkalmazásával javítható, de az más geometriai elváltozásokhoz is vezethet. Mindenesetre pl. oldószeres ragasztás esetében a pontszerű kötésmagok kialakulása mellett elpárolgott oldószer-zárványok képződnek, melyek a kötés belső feszültségét növelik, s ezzel együtt  a törés lehetőségét.

Más esetekben odafigyelnek a felületek előkészítésére, és vagy polírozott, vagy csiszolt felületek között hozzák létre a kötést. Itt már jóval nagyobb esélye van, hogy megfelelő kötés alakul ki, de felhívjuk a figyelmet, hogy mikro-és makrogeometria szoros összhangban áll egymással, mint ahogy a ragasztó típusával is.

Összességében elmondható, hogy vagy polírozott, vagy csiszolt felületre van szükség, de ezt teljesen az egyedi termék/alkalmazás szabja meg.Ugyanis a ragasztó fajtáján kívül a kötésben lévő élek hossza, alakja a láthatóság fontossága, is számít annak eldöntésénél, hogy milyen felületet kell alkalmaznunk.

Cikkünk következő részében további információkat kaphatnak a geometriai kialakítás fontosságáról,a ragasztás és a belső feszültség kapcsolatáról, valamint a PMMA ragasztásának lehetőségeiről.

 Reméljük, hogy ha problémájuk merül fel, bizalommal fordulnak majd e szakterületen is hozzánk!

Szatunaplex Kft.

Nézze meg műanyag ragasztó kínálatunkat a biztosan tartós tapadásért, kérdés esetén keressen minket a garantáltan jó választásért!

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat