Műanyag-újrahasznosítás a foci VB-n is

Ahogy manapság egyre több területen, így a foci VB-n is központi szerepet kap a műanyag-újrahasznosítás. Ennek egyik első lépése volt, hogy a bajnokság hivatalos megkezdése előtt számos csapat olyan mezeket kapott, amelyek anyaga újrahasznosított óceáni műanyag hulladékból készült.

Ez a gyakorlat a Parley of the Oceans és az adidas közös kezdeményezésén alapult, és pontosan úgy fogalmazták meg, hogy „a mezek olyan újrahasznosított anyagokból készültek, amelyek a strandok és a part menti közösségek eldobott műanyag hulladékaiból lettek összegyűjtve, még mielőtt elérték volna a tengert.”

Ez az eljárás egyébként egyre népszerűbb a sport világában – a Parley azt is bejelentette, hogy a 2018/19-es szezonban ugyanilyen anyagból készülnek majd a Manchester United FC mezei is.

Emellett a szervezés során arra is kiemelt figyelmet fordítottak, hogy az eseményen lévő díszletek és berendezések is minél kevesebb környezetre káros anyagot tartalmazzanak.

Hiszen, ahogy a legtöbb nagy esemény előkészítésekor, itt is a műanyagé az egyik főszerep. A Bank of Russia például 20 millió darab, kifejezetten az eseményre készített polimer rubel címleteket készített.

Számodra is fontos kérdés a műanyag-hulladék megfelelő kezelése? Akkor figyelj, mert a nálunk vásárolt extrudált és öntött plexi, valamint a tömör és üregkamrás polikarbonát hulladékát visszavesszük Tőled.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat