Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Mi a különbség az A-PET és a PET-G között?

A PET különböző származékai közötti különbségtétel néha elég komplikált, azonban ha valaki ezekkel az anyagokkal dolgozik, ennek az ismerete nagyon fontos. Vigyázzunk, az elnevezések néha félrevezetőek lehetnek! Például, amíg az A-PET a PET „csomagolási” fajtájához tartozik, a hasonló nevű PET-G nem ugyanehhez a családhoz sorolható. Ennek oka, hogy a PET-G egy bizonyos adalék hozzáadásával készül, amely plusz előnyökkel ruházza fel az anyagot.

Elsőként azonban kezdjük az A-PET-el. Mi is ez az anyag, és mire használhatjuk?

Az A-PET egyfajta PET származék – amikor a PET amorf állapotban kerül ömlesztésre, akkor beszélünk A-PET-ről (amorf polietilén-teraftalát). A műanyag készítőknek nagy figyelemmel kell kísérni az ömlesztés során az anyag állagát, mivel ha túl sokáig fűtik, veszélybe kerülhet a végtermék esztétikai megjelenése, valamint tartóssága – könnyen opálossá, valamint törékennyé válhat. Kiválóan alkalmazható reklámipari felhasználásokra, mivel könnyen formázható és ellenálló.

Mi a PET-G és van-e a két anyag között hasonlóság?

Attól függetlenül, hogy a nevük meglehetősen hasonlóan cseng, a PET-G összetételében nagyban különbözik az A-PET-től. Méghozzá azért, mert a PET-G glikolt tartalmaz. Beszéltünk az előbb arról, hogy az A-PET túlfűtése esetén a végtermék opálos, valamint törékeny lehet. Azonban, ha glikolt adunk hozzá, eltűnik ez a rizikó – gyakorlatilag törhetetlenné válik tőle, emellett megelőzi az anyag kikristályodását is. Emiatt kiválóan alkalmazható olyan végtermékek elkészítéséhez, ahol kiemelt szerepet kap az ütésállóság – erősségét a legbonyolultabb formázás után sem veszíti el.

Akkor tehát mikor érdemes PET-G-t és mikor A-PET-et választanunk?

Gyakorlatilag egyikről sem mondhatjuk el, hogy jobb a másiknál – mindkettőnek megvan a maga plusz pozitív tulajdonsága. Attól függetlenül, hogy az anyag előállítása, valamint összetevői között nagy különbségek vannak, sok esetben azonos a felhasználási módjuk. Vákuumformázás során például egyik sem igényel szárítást, így megkönnyítik ezt a fajta feldolgozást. Emellett mindkettő könnyen vágható és formázható, víz -és vegyi anyag taszító.

Mivel szintén mindkettő megfelel az FDA által támasztott követeléseknek (Food and Drug administration), kiválóan felhasználhatóak csomagolások, tárolók, valamint display-k előállításához. Amennyiben a magasabb ütésállóság fontos a végterméknél, a PET-G-t javasolt választanunk, amennyiben a valamivel kisebb ellenállás is megfelel – például display-k, tárolók, plakáttartók elkészítéséhez -, úgy kiválóan alkalmazható a pénztárca barátabb A-PET is.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat