Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Elképzelhető egy hulladékmentes jövő?

Évente átlagosan 53 kg műanyagot használ fel egy ember, összesen pedig több, mint 300 millió tonna műanyag hulladékot generálunk. Számítások szerint ez a szám 2030-ra ennek a duplája lesz. A műanyag szennyezés negatív hatását leginkább a tengeri élővilág fogja tapasztalni.

WWF (Természetvédelmi Világalap) egyik jelentése egy olyan globális, törvényre alapuló megegyezést ösztönöz, ami segítségével megakadályozható az óceánok műanyag szennyezése és csökkenthető a műanyagok használata minden országban.

A ma felhasznált műanyagok 40%-a egyszer használatos: evőeszközök, tányérok, ételdobozok, elektronikai eszközök csomagolásai stb.

A műanyag hulladék a gyártók felelőssége

Az egyszer használatos műanyagot annyira alapvetőnek vesszük, hogy lehetetlen elképzelni egy olyan világot, ahol nem létezik. Tulajdonképpen egy olyan anyagot sikerült megalkotni, ami majdhogynem túl jó. A műanyag olcsó, változatosan felhasználható és hosszú élettartamú.

Emellett kialakítottunk egy olyan rendszert, ahol szinte több értelme van olajat bányászni, legyártani egy műanyag villát, majd aztán rögtön kukába is dobni azt, mint annak, hogy elmosogassunk egy fémvillát. A jövő felé haladó út azonban az újrahasznosítás, ahol mindent körforgásszerűen használnak fel.

Szakértők szerint ahhoz, hogy az újrahasznosítás váljon megszokottá, először is drágábbá kéne tenni az egyszer használatos műanyagok gyártását. Hogy ez megtörténjen, felelőssé kéne tenni a gyártót a műanyag termékük kezeléséért még gyártás után is. Ha például egy üdítőitalos palack az óceánba kerül, az a palackgyártó felelőssége, mivel az ő tulajdona, ezért a palackok összegyűjtését bele kell számítania a kiadásokba gyártás során.

Talán hihetetlennek hangzik ez az ötlet, azonban Európa egyes részein tulajdonképpen ez már megtörtént, állítja hulladékgazdálkodó szakértő, Helen Milicer. Európai utazásai során megállapította, hogy Európa egyes részei már jelentős lépéseket tettek az újrahasznosítás érdekében.

Az Európai Bizottság már kezdi beszüntetni a műanyag evőeszközök, tányérok és szívószálak használatát a tagállamokban. Az egyszer használatos fedeles poharakat is kezdi megszüntetni.

„A gyártók hozzá fognak járulni a hulladékgazdálkodás és -eltávolítás, valamint az egyszer használatos műanyag termékekkel – élelmiszertartó edényekkel, gyűjtő és egyedi csomagolásokkal (pl. chipsek és édességek csomagolása), italdobozokkal, poharakkal, filteres dohánytermékekkel (pl. cigarettacsikkek), nedves törlőkendőkkel, léggömbökkel és könnyű műanyag zacskókkal – kapcsolatos ismeretterjesztő és figyelemfelkeltő intézkedések költségeihez.” Jelentette ki a Bizottság egyik szabálya.

Lépéseket kell tenni a piac érdekében

A WWF szerint Európában az újrahasznosítás költsége majdnem a duplája a műanyag értékének. És habár a műanyaggyártás olcsóbb, az ENSZ számításai szerint mégis körülbelül 8 milliárd dollárba kerül évente az óceánok műanyag szennyezése, mivel nem csak az élővilág, hanem a horgászat, turizmus és haditengerészetet is érintett.

Elképzelhető egy hulladékmentes jövő?

Habár a pénz lesz a legfőbb mozgatója a változásnak, vannak, akik művészettel ösztönzik a folyamatot. A Los Angeles-i Jana Cruder és Matther LaPenta hatalmas műanyag poharakat és üvegeket ábrázoló szobrokat állítottak ki a városokba és partokra.

A szobrok mérete megegyezik egy amerikai lakos által felhasznált műanyag poharak, palackok és szívószálak összetett évi mennyiségével. Cruder állítása szerint annyira belefáradt, hogy a kormánya nem tesz lépéseket az újrahasznosítás érdekében, hogy készített egy olyan nagy szobrot, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A legutóbbi számítások szerint a Nagy csendes-óceáni szemétszigeten körülbelül 78 ezer tonna műanyag van.

Nehéz elképzelni a világot egyszer használatos műanyagok nélkül, de ha nem teszünk semmit, 2030-ra a műanyagszennyezés még ennél is rosszabb lesz.

Számodra is fontos kérdés a műanyag-hulladék megfelelő kezelése? Akkor figyelj, mert a nálunk vásárolt extrudált és öntött plexi, valamint a tömör és üregkamrás polikarbonát hulladékát visszavesszük Tőled.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat