Műanyag reklámipari alapanyagok 15 év tapasztalatával

Tudjuk, hogy profi reklám-, építő- vagy nyomdaipari szakemberként vásárlói számára gyorsan, pontosan és a lehető legjobb minőségben szeretné biztosítani termékeit és szolgáltatásait. Mi ebben tudunk segíteni önnek.

Minőségi alapanyagok az igazán profi eredményért

Az elmúlt több mint 15 évben több ezer önhöz hasonló műanyagfeldolgozással foglalkozó szakértővel dolgozhattunk együtt. A közös tapasztalatainkat felhasználva válogattuk össze minőségi termékeinket, valamint alakítottuk ki a műanyag alapanyagaink és késztermékeink kínálatát:

Minőség. Megbízhatóság. Szakértelem.

A Valio-Solutions még ennél is több! Szakértő csapatunk nap mint nap azért dolgozik, hogy ön minden segítséget megkapjon műanyag alapanyagaink és késztermékeink használatához és így a mindennapi munkájához.

Átvesszük a műanyag vágási maradékot

A nálunk vásárolt műanyag alapanyagok feldolgozása során keletkezett vágási maradékot egy speciális BIG BAG-ben átveszük öntől, amennyiben az alábbi három műanyag kategóriába tartozik: extrudált és öntött PMMA (plexi), habosított és tömör PVC, valamint polisztirol és Hips. Hozzon tudatos döntést a Földünkért és az ön cégéért!

ISO minőség és elkötelezettség a kiválóság iránt

Büszkék vagyunk arra, hogy a műanyag-feldolgozás és kereskedelem területén olyan minőségirányítási rendszert működtetünk, amely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány valamennyi követelményének. 

A tanúsítvány garantálja, hogy a folyamatok megfelelnek a vevői igényeknek és a vonatkozó előírásoknak, valamint aprólékos mérési technikákat biztosít a hatékony korrekciós intézkedésekhez.

A Valio-Solutions Kft.-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtsuk.

Akril vs. Polikarbonát

Az akril és polikarbonát  egyaránt tartós és rugalmas anyagok, amiket gyakran helyeznek párhuzamba egymással, mivel mindkettő a leggyakrabban használt, víztiszta műanyagok közé tartoznak. Súlyuk feleannyi, mint az üvegé, de mégis sokkal ellenállóbbak a törésekkel szemben. Ezen kívül mindkettő anyagot nagyon könnyen lehet tisztítani és hasonló hajlítószilárdsággal rendelkeznek.

A két anyag közt mégis akkora különbség van, hogy fontos egy külön cikket szánnunk arra, hogy ezeket kicsit részletesebben is megvizsgáljuk; az összehasonlítást elolvasva pedig biztos, hogy a Neked leginkább megfelelő anyagot fogod választani.

Akril Lemez
Az akrilt gyakran a plexi üveg szinonimájaként használják, a piacon többféle elnevezése is létezik.

Előnyei: a polikarbonátnál olcsóbb. Ezen kívül magas az ütésállósága (17-szer erősebb, mint az üveg), nagyobb a teherbíró képessége, kevésbé karcolódik, magasabb az UV ellenállása és könnyebben lehet vágni. Esztétikusabb, mint a polikarbonát, mert fényesebb, több színben elérhető, ezen felül nem sárgul be, átlátszóságát finom polírozással helyre lehet hozni.

Hátrányai: nagyon merev, ezért könnyebben reped, mint a polikarbonát, főleg fúrás közben. Hőálló képessége alacsony, 95 Celsius fokon lágyul, míg a polikarbonát 115 Celsius fokon.

Az akril lemez általános felhasználása: bukósisak üveg, helikopter és tengeralattjáró ablakok, terráriumok, akváriumok, könnyű alkatrészek, reklámfelületek, műszerfalak.

Polikarbonát Lemez
Habár a polikarbonát lemez átlagosan 35 százalékkal többe kerül, mint az akril, a plusz költség megéri, ha olyan anyagot keresünk, aminek ütési ellenállása és tartóssága páratlan.

Előnyei: jobb az ütéssel szembeni ellenállása (250-szer ellenállóbb, mint az üveg). Az akrilnál hajlékonyabb, nem reped meg fúrás közben, jobban ellenáll a hőnek és a kémiai hatásoknak. Ezen kívül melegítés nélkül is lehet formálni és hajlítani.

Hátrányai: az akrilnál drágább, nem bírja a súrolószereket és könnyebben horpad. Ezen kívül kevésbé esztétikus, mint az akril, idővel besárgul és kevésbé átlátszó (polírozással nem lehet helyrehozni).

A polikarbonát lemez általános felhasználása: autó ablakok és szélvédő, újrahasználható üdítő flakonok, mobiltelefon tokok, szilikon öntőformák, LED lámpacsövek és szórótestek, golyó ellenálló ’üveg’.

Általánosságban véve az akril lemez előnyösebb választás olyanok számára, akiknek az esztétika számít. A tiszta átlátszósága és színvariációi tökéletessé teszik az olyan helyzetekben, amikor az üveg átlátszósága és akril ütés ellenállása kell nekünk egyben. A polikarbonáttal szemben kevésbé költséges, ami szintén vonzó egy olyan felhasználó számára, akinek nem feltétlenül szükséges egy olyan erős anyag, mint a polikarbonát.

A polikarbonát erőssége a világon páratlan, ezért ez a megfelelő választás, ha erős védelemre van szükség. Jó okkal vált a legnépszerűbb műanyaggá olyan esetekben, amikor a biztonság a legfontosabb. Habár nem annyira esztétikus, mint az akril, ezt a hiányt mégis pótolja egyedülálló erőssége és hajlékonysága.

Szeretnél még többet megtudni az anyagokról? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha kérdése van műanyag reklámipari termékeink, kiegészítő termékeink, kész megoldásaink, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink a lehető leghamarabb felveszik majd önnel a kapcsolatot.

Kapcsolat